19 пакета с 18.412 килограма дизайнерска дорга в лек автомобил, управляван

...
19 пакета с 18.412 килограма дизайнерска дорга в лек автомобил, управляван
Коментари Харесай

19 кг дизайнерска дрога задържаха в колата на Северин митничарите от Малко Търново


19 пакета с 18.412 кг дизайнерска дорга в лек автомобил, ръководен от 45-годишния Северин С. от Търговище, откриха митническите чиновници на пункта в Малко Търново. 

На 29 януари колата с българска регистрация идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на изходящо трасе към Турция. Шофьорът, българския жител Северин С., е пътувал самичък и е декларирал в зоната за митнически надзор, че няма нищо за обявление. Автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности, осъществени в това число с рентгенова инсталация, митническите инспектори откриват подозрителна компактност на аварийна гума и други зони. Вътре в аварийна гума са открити при последвалата физическа инспекция 8 полиетиленови пакета, съдържащи бяло на цвят вещество. Още 11 пакета с сходно вещество са открити в задната седалка на автомобила, след нейното разглобяване при инспекцията.

Иззети са общо 19 пакета. Установено е, че те съдържат 18.412 кг химични аналози на наркотични субстанции. Общата стойност на откритите субстанции възлиза на 589 195 лв. по цени на съдопроизводството. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

Окръжна прокуратура – Бургас е внесла в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с Северин С. Той е упрекнат за това, че е направил опит контрабандно да придвижи през границата на страната 18.412 кг аналози на наркотични субстанции. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.2, пр.1, вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс, вр. чл.7, чл.30, чл.31 и чл.73, ал.1, чл.4, алинея 2 от Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР